HUBERTUSKÖRNING MED PRECISIONSTÄVLING 2 november 2008

 

Så var det dags för hubertuskörning igen. Denna gång samlades 6 ekipage hemma hos Annelie och Iwe. Förutom värdparet kom Allan och Gunilla, Christina med Ronny, Maria med Kerstin, Berit samt undertecknad som hade grannarna Gunilla och Christer på sin vagn. Extra roligt var det att vi i år hade en alldeles ny liten häst med, nämligen Smulan som kördes av Michelle Liljegren med sin kusin Melissa som groom. De skötte sig med den äran och  placerade sig som nr 4 i precisionskörningen.

 

Vädrets makter stod oss bi, för även om solen inte lyste över kortegen, så var det ganska varmt och vindstilla. Efter inledande hinderövning i Tormastorp gick färden i lagom takt hem till Pia Lund i Bessinge. Där fanns en färdig precisionsbana med ett par avslutande  brukshinder och väntade på  kuskarna och deras hästar. Hinderbredden var väl tilltagen och så gott som alla klarade banan utan fel. Det gällde även för de kuskar som efteranmält sig, nämligen Gunilla med Charlie, Kerstin med Ronja och Lennart med Skruttan. Det var i stort sett tiden som fick avgöra placeringsordningen. Tyvärr hade alla så roligt att ingen kom ihåg att ta några foton.

 

Efter avslutad tävling gick färden tillbaka till Tormastorp där Brigitte väntade med härlig linssoppa och hembakat bröd. Kaffe med pepparkakor fick vi också till prisutdelningen

Hubertuskörningen har blivit en trevlig tradition som vi hoppas lever kvar hos Hörbykuskarna.

Sist men inte minst ett stort tack till de, som planerat och ordnat denna fina dag!!

 

Vid pennan Agneta Örndahl

RESULTAT