Horsemanship

Vi har fått hit Maria Abrahamson till att träna oss i Horsemanship. Vi har börjat med 5 gånger och kommer förmodligen att fortsätta med fler gånger till hösten, om det går.

  Vad ska jag göra nu??

Maria har tränat för Bonny Burgess, England i 6 år. Däremellan har hon tränat för olika men tycker att Bonny är den som ger mest. Alla arbetar på olika sätt och man har lättare eller svårare att ta sig till hur man ska göra.

 

Bonny kommer till Sverige varje sommar och håller kurser, hon skulle nog kunna komma hit och hålla kurs för oss. Kan vi få ihop en tio stycken som är intresserade, hade det varit bra om vi hade kunnat anmäla det så fort som möjligt.

Bonny Burgess i sin tur tränar mest för en man som heter Philip Nye, som är(eller har varit) en av tränarna inom Pat Parellis program.

 

Jag har själv fått vara med som åskådare, när hon har hållit kurs. Det är fart och fläkt i henne + en stor portion humor och massor av tålamod, trots farten ser hon till att hästarna är lugna och avslappnade, annars kommer man ingenstans.

  Känner du att jag trycker här??

Horsemanship går ut på att människan ska lära sig hästarnas små signaler får att få någon att flytta sig. Den som flyttar är ranghög. Det är inte meningen att man ska kuva hästen utan det ska bli ett samspel mellan häst-människa där hästen lugnt väntar på nästa signal.

 

Verktygen man använder är bl.a repgrimma, repgrimmskaft och en carrotstick typ en stum pisk + sig själv. Repgrimman kan man knyta själv om man vill beskrivning finns på www.sadelmakeriet.com/repgrimma.htm och rep hittar man på lokalföreningen. Grimmskaftet kan man använda sig av tågvirke (båttillbehör) eller så kan Maria kanske ta emot beställning på hela setet (hon försöker att bli återförsäljare direkt genom tillverkarna i Tasmanien, nu tar hon det genom återförsäljare i England).

Flytta på dej nuu!