Endagars tävling i Flyinge.

 

I helgen så var vi ett par Hörbykuskar som slöt upp bakom Marita när hon skulle debutera i Sportkörning.

 Marita skulle starta Åsvild i LB avd B på Flyinge och jag ställde upp som tränare och groom. Annelie var mentor, coach, tidräknare och fotograf och Annelies faster hade bakat fikabrödet.

 På torsdagen körde vi ett genrep och på lördagskvällen så åkte jag och Marita till Flyinge för att gå hinderbanan. Vi gjorde upp planer för hur hinderna skulle tas, gick sträckorna och var både svettiga och trötta när vi åkte hemåt.

Tidigt på söndagsmorgonen träffades vi för att köra till Flyinge. Spannkontrollen gick bra, både Åsvild, selen och vagnen var skinande rena och snygga. Precis före start började nerverna göra sig gällande på Åsvild men Marita körde henne lugnt och fint genom dressyrprogrammet.  Resultatet blev över 50% och rosett, ena delen avklarad alltså.

Efter en god lunch så gick vi hinderna en gång till och beslöt oss för att inte ändra några planer. Vi spändeför Åsvild igen , tejpade fast tidplaneringen och gav oss bort till funktionskontrollen. Lite justeringar av bakselen sen var vi färdiga för start.

 Marita körde på i ett bra tempo första kilometern så vi skulle ha tid för att ta det lugnt i hinder1. Det var betydligt trängre med häst och vagn än när vi gick,  men vi höll oss till planen, trav in till A-porten, sen skritt i knixarna mellan B och C, försiktig jogg mot D och ut från hindret.

 Efter en kort sträcka var det dax för hinder nr 2. Trav in genom A och B portarna, snäv tillbaka sväng mot C och ny högersväng mot D, Marita klarade att hålla traven genom hela hindret, mycket bra kört. Nu gav vi oss ut på en ny sträcka och jag kunde bara konstatera att tempot var perfekt.

 

 Strax före tre kilometer kom vi till hinder 3, svagt höger efter starten och sedan vänster in bland stockar och cementrör. Marita höll sig till planen och körde som hon inte gjort annat.

 

Fjärde hindret var en precisionsbana med 10 portar, mjukt och elegant förde Marita igenom sin häst och inga bollar föll. Nu hade vi bara att jogga de sista trehundra meterna mot mål och vi kom in precis mitt mellan minimi och maximi tiden. Marita och Åsvild är nu godkända för tävling i LB avd A. Mycket bra kört och skitkul att få vara groom.

Vid pennan Frances