HÖRBYKUSKARNA

                 

               

           

 

HÖRBYKUSKARNA

-en grupp för hästkörning.

Vi är ett gäng entusiaster som i all enkelhet startat en körgrupp i Hörby under sommaren 2003.

Vi är runt 20-talet personer som tillsammans försöker förkovra oss i körningens ädla konst. Föreningens intressen stäcker sig över hela körningens spektra, dressyr, precision, maraton, brukskörning, skogskörning eller hobbykörning.

Alla har sina egna mål och inriktningar men vi lär oss ändå mycket av varandra och genom andra yttre influenser såsom kunniga tränare, seminarier, m.m.

Medlemmarnas kunskaper varierar från nybörjare till de som tävlar och flera har hästar som håller på att köras in medan andra har mer garvade körhästar.

Man måste inte ha egen häst för att få vara med. Alla hästraser är välkomna och många är de som är representerade i föreningen i dag, shettis, gotlandsruss, islandshäst, fjording, tinker, varmblod, nordsvensk, halvblod, ardenner och shire för att nämna några. Alla raser går att köra in.

Vi träffas en gång i veckan, under somrarna hemma hos varandra och under vintertid har vi bokat ett ridhus i Hörbytrakten, Under dess körträffar har vi olika teman såsom inkörningshjälp av oinkörda hästar, precisionskörning mellan koner med bollar på, brukskörning, tömkörning eller annat. 

Vi har även mer teoretiska kvällar då vi tittar på instruktiva videofilmer, går på seminarier eller kallar in egna föredragshållare. Exempel på detta kan vara någon som går igenom selars funktion och skötsel, hur man kan förbättra kommunikationen häst/människa genom NH(Natural Horsmanship) eller andra ämnen som vi anser oss ha nytta av.

Föreningens aktiviteter bestämmer vi demokratiskt tillsammans och alla bra idéer välkomnas.

Fr.o.m. augusti 2010 Har vi blivit en förening och då har vi en medlemsavgift på 100:-som betalas in till vår Kassör Christina på Swish 073 023 43 35  ,ridhuskostnad eller andra arrangemang sker till självkostnadspris.

Hörbykuskarnas Styrelse.

Färs & Frosta Sparbank har blivit våra Sponsorer och detta gör det möjligt för oss att köpa in egna tävlingskonor!                  

     

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om du känner att detta verkar intressant för dig så hör gärna av dig till:

 

            KONTAKTPERSON

            Annelie Andersson                                                                                                     

            Tel: 0415 - 610 87           tormastorp@swipnet.se 

      

                                                                                                      HÖRBYKUSKARNA !

 

    Hemsida:

 Maria Krantz Karlsson  elenaronja@gmail.com

Tel: 0707237829